Selasa, 28 Oktober 2014

Borong Pinggan Mangkuk Murah di Kilang Miyao-Toki,Kulim

Assalammualaikum korang.

Best tak tajuk entry harini??hihi...saja nak panaskan korang yang tak pernah pergi sini.Mai nak cerita skit pasal tempat borong pinggan mangkuk paling murah dan best di abad ini!!kahkah..ops,terlajak gelak.

Kilang Miyao-Toki terletak kat kawasan perindustrian Kulim.Linda tahun ni dah 3kali pegi.Gila kumpul pinggan mangkuk,maklumla baru dok umah sendiri la katakan.Harusla kena kumpul sikit-sikit,nak buat kenduri kendara senang.Pinggan mangkuk kat sini jual murah sebab ada skit-skit reject.Bukan reject sebab retak ke sumbing ke apa,ada lari design sikit-sikit gitula.Tapi kalo Linda tengok okey sangat la.Siap boleh masuk microwave lagi tau...Terbaik!!Mesti korang tak boleh nak bayangkan kat nama kilang ni kan??Nah,ni pelan ke kilang Miyao-Toki,Kulim.



*Klik gambar untuk zoom lebih jelas
Korang takyah tengok tarikh tu,memang dah terlepas sangat.Rasanya bulan November ada lagi.Tak ingat plak tarikh yang spesifik.Cuba korang call contact number tu.
Kilang ni mengeluarkan pinggan mangkuk pelbagai jenama terkenal yang di eksport ke luar negara.Antaranya jenama Bella,Mikasa dan pelbagai jenama mewah lain dengan harga kilang dn murah.



Depan Kilang Miyao-Toki (Malaysia) Sdn. Bhd.



Ni bahagian dalam,kat sini harga sedikit mahal sebab sini rasanya tak reject.Jadi,usha-usha jela kat sini.



Kat luar ni baru mata i jadi bling-bling,hati meronta-ronta untuk memborong kesemuanya.Hahhh...ayat macam orang kaya tak??kahkahakh...I memang suka yang murah-murah ni.Tetiba dah jadi macam makcik-makcik suka pinggan.




Ni claypot,macam-macam jenis ada.Nak beasr ke,kecik ke cakap je.Harga untuk claypot macam ni rasanya RM30/40.



Ni time pihak kilang buat SALE GILA-GILA!!Memang murah gila harga pinggan yang di LELONG.Harga pinggan hanya SERINGGIT & DUA RINGGIT je sekeping!!Tanjat tak??Tapi korang kena ada skill berebut yang hebat sebab memang ramai gila orang berasak-asak.Yang jenis malu-malu kucing miaw2..memang dapat kat orang lainla.



Hasil tangkapan dalam lautan manusia gilakan pinggan.kikiki...


Ni hasil tangkapan pertama kali Linda pegi.Tak berapa nak pandai sangat,so dapat sikit je.
Balik umah menyesal sebab tak amek banyak.Huawaa..Padan muka kau!!


23 ulasan:

  1. Adoii.. Klau dkt mmg serbu dh ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Syizan,memang best borong pinggan sini.Murah dari Langkawi!!

      Padam
  2. salam kenal...wow best tul...

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Raina,rsya ada..tp tak ingat tarikh tepat.

      Padam
  4. Esok 28 Nov 2014 start sale hingga 1 Dec 2014 kalau tak salah

    BalasPadam
  5. Maaf tumpang tnya .. kat mane kilang ni er.. bole bg alamatnya x.. salenya agak sampai bile.. ade ke no cntct .. terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. kak cari kawasan perindustrian kulim. x da signboard, kilang ni sebelah yokowo

      Padam
  6. harga pinggan nye murah mcm mane...

    BalasPadam
  7. Sekarang sampai 3 Julai 2015

    BalasPadam
  8. Sekarang sampai 3 Julai 2015

    BalasPadam
  9. Sekarang sampai 3 Julai 2015

    BalasPadam
  10. Ade yg tau bile lagi sale dalam masa terdekat nih?tq

    BalasPadam
  11. Ade yg tau bile lagi sale dalam masa terdekat nih?tq

    BalasPadam