Selasa, 6 November 2012

Cara mudah buat label TQ tag

Assalammualaikum korang.
Macam mana bakal pengantin?Dah ready nak jadi isteri?
Harapnya apa yang korang rancang  semuanya berjalan lancar.Amin..
Linda nak ajar korang cara nak buat label TQ tag versi Puan linda.=)
Caranya sangat mudah.Dah sedia??Jom kita mulakan.
Hahahaha....overnya kau makcik.Puii...



1) Mula-mula save gambar ni.
Sebabnya kita akan ubah suai label ini menjadi hak milik kita.




2) Kita akan edit guna Photoscape.Kalo takde sila download sekarang.
Bila dah download,masuk dan klik pada Editor.
(klik gambar utk tumbesaran yg sempurna)



3) Pilih gambar yang korang save tadi.




4) Sekarang kita akan padam tulisan 'Thank You'.
Kita tulis nama kita barula gempak.Nama pun DIY kan...=)
(ikot step mcm dlm gambar dibawah)
Klik Object ~ Pilih kotak ~ Pilih warna background




5) Sekarang TQ itu sudah hilang...=)
Kita akan tulis Terima Kasih versi kita.
Ikot step seperti gambar dibawah.Wah ayat skema gitu.




6) Bila kita klik 'T' akan naik macam kat bawah ni.
Pandai-pandaila korang adjust,sy tau korang pandai punya...




7) Terima kasih dah jadi la.




8) Taraa....tq tag anda dah siap.
Bolehla copy paste kat word pastu print kat kertas sticker.




Ni yang saya hasilkan.Cun tak??


p/s :Kalo tak faham korang boleh email je kat linda.Saya sedia membantu.Sharing is Caring

28 ulasan:

  1. kreatif...follow saya jugak yer...suriarashid.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ dear.Okey,dh follow.Keep in touch..=)

      Padam
  2. memang kreatif .. :)

    www.anastasyea.com

    BalasPadam
  3. kreatif...n jimat cost..bagus2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yela,mmg jimat.Kalo nk wat sticker utk doorgift pn boleh.

      Padam
  4. Salam Ukhwah..
    hurm akak dah kawen,
    nak gune tuto ni utk buat tag utk anak je lah hehe
    cumel..

    Take Care !!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam ukhwah..
      TQ kak nisah.
      Xpe,nti wat utk besday anak.

      Padam
  5. comeL giLer!!! =)

    Salam kenal dear~
    sya-orked.blogspot.com

    BalasPadam
  6. x boleh delete la thank you tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mula2 kena save dulu TQ tu untuk di edit.Pastu padam word "Thank You" ikut step linda tunjukkan tu.

      Padam
  7. Dekat mana nak beli kertas stiker tu ye.. Tq info bagus la cikgu ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kertas sticker ada jual kat kedai buku.

      Padam
  8. kt mana nk cri label2 yg comel

    BalasPadam
  9. Tq cantik..tapi kalo buat sticker sendiri byk..nak cutting tu mcm mana pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalo bentuk bulat,kat kedai ada puncher bulat yg besar.Kalo nk jimat,guna kerahan tenaga,pakat2 tolong guntingkan.hehe

      Padam
  10. Cik linda tq tu sy buat xboley ilang pun...kne save mcm mn ye tq tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. U edit mcm mna yer??Letak kotak hitam kat atas perkataan TQ tu je.

      Padam
  11. Dh wat..nk print cmne yer..ketas sticker tuh..besar A4 ke..klu kita wat atas ketas keras ble x..hehe

    BalasPadam
  12. Thanks for sharing..saya dh cuba..senang sgt.. :-) jimat..ingtkan nk tempah..

    BalasPadam
  13. email kat saya nurin_amni86@yahoo.com
    tq

    BalasPadam