Rabu, 28 Ogos 2013

Dapur kecil kami

Salam semua...
Best kan kalo ada group yang satu kepala suka hias umah.Boleh kongsi-kongsi idea.Tapi...kalo ada pun ramai yang dok KL.Tak dak ke yang dok sekitar Alor Setar ni??Bolehla nak terjah umah kamu-kamu semua.Hehehe...kepoci tak??Kalo ada blogger-blogger kat luar sana yang dok sekitar Kedah,mehla kita kenal-kenal ye.Email linda tau.(noorazlinda10@gmail.com).Ok,linda tak tau nak mulakan cerita dari mana,cuma nak kongsi-kongsi idea cara linda susun atur dapur kecik linda.Sebenarnya umah ni kami start masuk 1Ramadhan aritu.Amek berkat bulan Ramadhan la katakan...Apa yang ada pun linda buat sekadar yang termampu je.Kemas sikit-sikit dulu.Nanti ada kelapangan baru nak hias.Seronok tengok dapur korang cantik-cantik.Kabinet dapur atas bawah terpasang kemas.Kalo ikutkan hati memang nak buat macam tu,tapi suami cakap banyak lagi benda lain yang perlu disettlekan.Buat permulaan hidup,ini yang kami mampu.Takpa...langkah satu-satu.

Kami cuma buat table top je.Tu pun dah makan ribu jugak...haih.donia-donia,semuanya duit.

Cewah kau makcik...asal nak amek gambar,kemas elok nau dapur kau kan??hehehe

Baru banyak ni barangnya.Kalo dua tiga taun lagi,pening makcik nak pikir nak letak barang kat mana.

Botol ni suami suh beli yang lutsinar sebab dia ckp kalo nak bancuh takyah dia nak bukak tengok isi dalam.Senang.Malam ni abang bancuh horlick eh...=)

Tengok,botol-botol rempah linda letak setempat n mudah nak capai.Zas-zas...

37 ulasan:

  1. wahh gitu..curlasss..hikhik..kemas laa..suka tengok!

    BalasPadam
  2. Wahhh gitu...TQ.
    Rumah baru duduk,dh lama nti xtaula nk jd mcm mna.hikhik

    BalasPadam
  3. cantek..
    kemas..
    cik hani suka table top dan wall tu..comel je hitam plus corak2 kat dinding tu..
    cik hani masih menyewa..hope mampu beli rumah sendiri nanti

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ Hani...=)
      InsyaAllah...mudah2an dpt tinggal kat umah sndr nti
      Nti bolehla,deco2.br puas ati kan??

      Padam
  4. eh ter layan pulak bace blog ni sampai bawah2.haha
    sb tertarik tgk entry rumah baru ni. syoknyer kn da kawin pastu ade rumah sndri..
    bleh deco2.. xsabau lak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha...comella kocix nih!!
      Jgnla terlayan je...layan ari2 pn akk xkesah
      Xpa,dh xlama dh tu.nti turn kamu la plak.
      Bleh tinggal ngan suami n deco umah cantek2.
      Give me 5!!

      Padam
  5. kemas je...azie suka dapur simple mcm ini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Azie...
      TQ.Tula,senang nk kemas kalo simple2 mcm ni
      Kalo byk barang pening kpala nk mnyimpan

      Padam
  6. hai, saya kat perlis. selamat kenal. jom singgah blog saya

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi Azziah...
      Owh,kat perlis.Kalo mai sni,mehla mai umah.
      Xleh ni bukak la blog kamu...:(


      Padam
  7. Linda, cantik & kemasnya dapuq..berkilat! Saya blogger anak jati kedah tapi merantau.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe...tq Kirah.
      Sbb nk amek gambaq,tu yg cuci sampai bkilat.
      Blk kedah maila umah.

      Padam
  8. salam kenal...baru follow sini..tq follow saye...cantiknyer dapur awak..... nak jugak..huhu...cantik sgt kale gelap camtu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam Fizah...
      TQ jgk follow linda.
      Ala...dapur biasa2 je.Fizah pn bleh wat mcm ni.

      Padam
  9. Salam kenal..
    cantik dapur awk...kemas. design wall untuk backsplash pun cantik. Nape la dulu tak beli tiles yg ada corak2 mcm tu.
    Jom singgah blog saya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam.
      TQ.Ala...umah awk pn cantikla,siap ada kitchen kabinet lg.Umah linda simple je.Apa pn sharing is love...=)

      Padam
  10. cantek ar dapor awk....kemas aje
    paling best time bila suami soh beli balang lutsinar tu..senang dia nk buat air...hahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ Sazila...
      Linda selalu tgk blog awk.Part paling best kat ruang tamu
      Pandai awk deco...

      Padam
  11. salam..kemas dah..sejuk jer mata mandang..apapun, comellah..

    BalasPadam
  12. ya Allah cun nye dapur..jatuh cinta oke..

    BalasPadam
  13. Balasan
    1. Surianie,TQ...Awk pun boleh buat jgk.

      Padam
  14. kemassss gler kak! hahhaha. ala dapur chef malaysia yg masuk tv tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Walamak fatin...dasyat tu,sampai ke dapur chef dlm tv lg.
      Hahaha...klaka la kamu nih.

      Padam
  15. kemas sangat dapo ni.. bersih je tgk.. suka!

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ yuyuy,umah kamu pun cantik.
      Mehla kita sma2 bkongsi idea

      Padam
  16. cantek la balang2 lutsinar tu..beli mn eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Beli dekat ROMANTIKA Alor Setar

      Padam
    2. Beli dekat ROMANTIKA Alor Setar

      Padam