Rabu, 20 November 2013

Susun Atur Beg Plastik

Salam semua...

Kat rumah setiap orang mesti ada beg plastik kan??Tipula kalo korang kata tak ada.Yerla,siap kali pegi pasaraya mesti ada beg plastik kan??Pening kepala nak letak mana pastik-plastik ni.Jalan yang mudah,zaaaasss...kita sumbat je dalam laci.TUTUP!!haaaa...tak nampak semak dah.NO,NO,NO....itu bukan jalan penyelesaiannya.Meh linda tunjukkan cara linda simpan semua beg plastik kat umah.Gigih mulanya melipat satu-satu beg plastik yang ada.


 TENGOK...!!! ni namanya keja sumbat-sumbat.Padahal plastik ni sikit je,bila dah sumbat bagai macam ni,memang makan ruangla kan.Cubala rajin sket makcik oi....=)
Nak tengok hasil lepas lipa semua plasik beg ni???

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TARA...!!!

Haaa....macam ni la.Sikit je pon.
Pasni linda nak balut sket kotak kasut tu,baru nampak comey kan???

Korang nak tengok tak idea-idea lain,macam mana diorang organize beg plastik??
Meh,meh linda tunjukkan...

Ni cara-cara nak lipat plastik beg agar menjadi kecil dan comelll...
Tapi,linda tak lipat macam ni pun,malas...hahaha


Bekas ni kita bleh beli kat IKEA rasanya.
Blehla label,plastik kecil dan besar.


Ni pon sama je macam kat atas.
Okey...moga kawan-kawan,blehla merajinkan diri melipat beg plastik korang.

16 ulasan:

  1. uhuk uhuk... laci beg plastik mak penuh sarat.. sebab tak berlipat dan main gumpal2 jer.. bila la nak buat mcm cik linda ni... :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehehe...akak nih.
      Tak pa,pasni lipat skit2 pastu siap.
      Kalo lipat mmg bleh jimat ruang kak

      Padam
  2. baju pon tak siap lipat, bag plastik lagi la...awak rajin. cara lipat yg segitiga tu cam kawan sy buat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ...xrajin mna pn.cuma gagahkn jugak sbb semak dlm laci.

      Padam
  3. salam ziarah...nak melipat kain pun malas,inikan nak lipat plastik.kagumlah kat orang yang buat mcm ni.sy pun gumpal jg,masukkan dalam tempat plastik yg dibeli di Ikea tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam E-ta...
      Hehehe..xpe,mula sikit-sikit dl.Nti bila dh tgk tsusun cantik,terus smangat nk lipat

      Padam
  4. kat rumah akk pun sama...main sumbat ajer plastik2 tu...lepas ni bolehlah nak melipat plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam kak Rizziela..
      TQ sudi lawat blog linda.
      Hehehe...mmg pn kak,sumbat2 je senang.Tp,penoh satu laci.
      Jom2 kita lipat plastik sama-sama...=)

      Padam
  5. ehhh samalaaaaa cara kita...i is lipat jugak...nti kita share okehhh...insyaaAllahhh....:)))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kak Fizah,cara ni paling senang kn??
      Jom2 share sesama.
      Terharula blogger tkenal komen sini...=)

      Padam
  6. rajinnya linda lipat2 plastik,dulu ana pernah gak lipat2 pastu selerak semula..last2 guna yg Ikea tu senang gantung je kat dinding....nice entri..

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ ana coz sudi jenguk blog linda.
      Sama la kita,dl pn lipat skit,pastu gumpal2 blk.
      Pastu xleh jd,sbb laci dh penoh,tekad terus lipat semua.

      Padam
  7. Boleh praktikkan ni, kat opis buat lipat-lipat camtu kat rumah tak tergerak pulak hati nak buat huhuhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Good2 mila.
      Boleh jimatkn ruang tau.

      Padam