Selasa, 11 September 2012

Idea Dekorasi Ruang Tamu

Salam semua.

Dula nak kawen sibuk la search kat gugel pasal persiapan kawen.
Pelamin,baju kawen,doorgift,hantaran.Semunya kalo boleh nak buat sendiri.
Tapi apakan daya bila tangan ada dua,semua benda nak handle,memang jadi caca merba.Ada yang tak dapat buat.Pasrah!
Hahaha...gelak sket kat ko linda sebab selalu sangat buat last minit.
Last-last ko jugak yang moroyan sorang-sorang.
Pesanan untuk bakal pengantin,buatla persiapan awal kalo korang rasa semua benda nak DIY sendiri.Kalo boleh dalam setaun kena buat dah.
Eh,apa ko ngarut ni linda??Ko kan nak crita pasal dekorasi umah,alih-alih ckp pasal kawen plak.Sowiiii...
Tapi sekarang ni dh mula sibuk gugel pasal deko-deko umah bagai plak.
Maklumla dah berangan-angan nak dok umah sendiri,idup berdikari sebagai suami isteri.
Best kan??Susah senang ngan suami.Umah kecik pon tak kisah asal bahagia.
Bagi korang yang nak masuk rumah baru atau yang baru kawen,jomla linda share idea nak deko ruang tamu rumah korang tu.


Pink Color.Comel sangat.Tp,mmg suami tak kan bagi punya.IKEA


Ni deko dari IKEA.Hitam itu menawan.

Pepel itu sangat gojes.IKEA juga.

Pink lagi dan lagi.

 Ni pon cantik kan?

Turquoise juga dihati.Kaler yang sangat berani.

Ni umah Atie.Pandai dia deko kan?

 Hitam + Putih = Simple

Grey 

Simple je kan??Tenang je... 

 Sejuk dan mendamaikan.




10 ulasan:

  1. jatuh hati kt kaler turqoise 2

    BalasPadam
  2. wah..semua pun cantik!! nguuu!! hope menjadi la rancangan kamu :) pls share the outcome nanti ye ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Best kan tgk smua deko2 tu kn jue.TQ.Harap2 smuanya bjalan baik.InsyaAllah linda akan share.

      Padam
  3. Suka yang hitam putih tu! Hihi... Nanti ada rumah insyaAllah nak deko design macam tu! Cantik... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks sudi lawat blog xseperapa nih.hehehe...=)
      Kalo sofa putih mmg kena rajin jaga.Tp,comel kn??

      Padam
  4. wah menariks...

    jom sertai kami

    http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

    =)

    BalasPadam
  5. Oooh semua memang cantik..living room dangan perabot sofa hijau paling cool. Thanks

    BalasPadam
  6. Semuanya nampak cantik.. :)

    http://miaqaisarah.com/

    BalasPadam